29 de març de 2017

"A COR OBERT" AL CANAL BLAU DE VILANOVA AMB PATRICIA SAZATORNILEl tema del dia del 27/3/2017 

Aquest dilluns dia 27 de març dins del “Tema del dia” del Canal Blau de Vilanova i La Geltrú, l'Associació Talent Femení ens porta el seu espai "A cor obert" amb Susana Vilagrassa.

El tema d’avui està dedicat a dues vilanovines i el projecte que portaran a terme els dos primers anys.

Avui la Susana Villagrasa presidenta de Talent Femení ens porta a la Patrícia que juntament amb altres dues dones, comencen un viatge que és un somni que s’ha fet realitat. Se’n van a donar la volta al món durant dos anys, a viure diferents experiències, a fer humanitats a través d’ONG’s que no tenen veu. 


La Susana defineix a la Patrícia com una dona molt especial, que segons la protagonista fa de tot però no fa de res. La Patrícia es Mossa d’Esquadra i psicòloga de formació.  Quan ella parla dels seus sentiments i de la seva vida manifesta el seu amor pels animals. Quan es parla amb ella, ja veureu que transmet humanitat i sinceritat, ens diu la Susana.

Van venir a Talen Femení per explicar-nos el seu gran projecte i com no, vàrem apostar per elles. Una de les tres portarà la web i ens explicarà tot el que les altres dues aniran fent durant tot el seu gran viatge i la seva web estarà connectada amb la de Talent Femení i per tant donarem suport a les experiències que elles cada dia ens transmetran, però millor que ens ho expliqui directament la pròpia Patrícia.


La Patrícia en primer lloc vol agrair en nom de www.abordodelmundo.com i de la Sílvia i la Cristina el suport de Talent Femení perquè hem sembla encomiable el que feu per les dones.

Desprès la Silvia diu que la Susana ha dit una frase que l’ha definit perfectament i es la de fer “Humanitat”. No sempre es fàcil trobar un significat a un canvi de vida i el que s’ha dit ho defineix molt be, ja que com diu la Susana, “Ho deixa tot i se’n va a no sap a on, tot i tenir una ruta marcada però que anireu a orfenats, Associacions invisibles, per tant aixó es realment anar a fer humanitat”.

La Patrícia explica que quan ella i la Cristina van decidir fer el viatge el volien fer diferent. No volíem ser els turistes habituals, sinò fer petits projectes, com els petits grans de sorra i donar veu a tots aquests que no tenen programes de voluntariat internacional perquè no tenen prou organització. Per tant anirem allà i direm que volem ajudar. La Cristina es metgessa i entre les dues podem fer coses i donar veu a aquelles persones que son petites organitzacions que gairebé ningú coneix. Com per exemple el primer orfenat que tenim previst anar, a través d’una experiència vivencial. El lloc es diu Shanga, a Katmandú i que no es localitza a cap web, tot i que en tenen una de molt petita, amb possibilitat d’apadrinaments, però  alhora molt invisible.


La Patrícia no ens vol desvetllar res més per tal de que anem seguint la seva web, la qual han treballat amb molt de cura, amb magnifiques fotos fetes per ella mateixa. Ens diu que una web de viatges ha de ser molt visual i t’ha de donar ganes de viatjar.

La Susana comenta que estan buscant espònsors perquè el viatge val diners i a més la pagina s’ha d’alimentar i per tant aprofita l’ocasió per demanar que si algú pot estar interessar en col·laborar en el projecte que contacti amb les interessades per incloure publicitat a la web del viatge, la qual serà molt dinàmica, de qualitat i diferent.  Actualment estan fent una inversió del seu patrimoni personal, amb ganes, idees, treball, passió, etc., però per créixer necessiten uns espònsors.


La Susana, demana a la Patrícia que ens expliqui el recorregut, el qual s’iniciarà directament des de la Índia. El recorregut, serà Delhi, Nepal però al ser un viatge obert mai se sap. Seguirem cap a la India Tibetana i estarem al país uns quatre mesos desprès passarem cap a Sri Lanka, desprès cap a Tailandia, Birmania, Camboya, Vietnam, desprès cap a Xina, on probablement hi estaran 3 mesos desprès seguiran cap a Corea del Sud, Japó, Filipines, Malàisia, Indonèsia, Australia, Nova Zelanda, desprès cap a Sud Amèrica de sud a nord.
La Susana li pregunta perquè que deixar-ho tot i començar aquesta aventura?
La Patrícia ens diu que es la gran pregunta….! Comenta que es com un viatge personal i no deixa de ser un somni, es com un esperit que es porta a dins, com una inquietud de buscar la humanitat degut al món que vivim que es tant complicat i tant complexa i es com voler un cert retrobament, de fer humanitat i de rebre-la.

La Susana diu que ara li posarà una música d’un viatge a la India dels “Amics de les Arts” i que Patrícia n’és súper fan d’ells,  ha de dir que li diu o que li aporta aquesta cançó. La futura viatgera ens diu que li agrada molt el rock català i que a més son els seus favorits. La Patrícia ens diu que un viatge sempre et canvia una mica a tu mateix, i en concret aquest grup l’acompanya en molts viatges.

Un altre tema que l’apassiona des de molt petita es el món dels animals. Al marxar ha de deixar la seva gossa Corina a una persona de confiança i ens diu que només les persones que estimen els animals ho entendran.


A continuació la Susana s’interessa per com ho faran per enviar tota la documentació per alimentar la web que han creat i que administrarà la seva germana Silvia. Nosaltres prenem portàtils, escriurem i ho anirem penjant a llocs que es puguin compartir i la meva germana ho penjarà al web. Tot i aixó dependrà del tema de les connexions que tinguin.


Aquest viatge s’ha presentat públicament al Museu delFerrocarril de Vilanova el dimarts dia 18 a les 19’00h. La presentació la va realitzar la Pilar Garcia, Directora del Museu, la Rosa Gubianes la cap dels Mossos d’Esquadra de Vilanova i la pròpia Susana que els hi donarà tot el seu suport en nom de l’Associació Talent Femení que presideix.

El Jordi Martí conductor del programa s’hi afegeix per preguntar un parell de temes. Vol dir que son “valentes i alhora boges i perquè us compliqueu la vida” que pressuposa que es el que els hi han dit al llarg del temps d’organitzar el viatge, desde fa 6 mesos. La Patrícia ho confirma, sobre tot perquè tenen unes vides còmodes, però també ens diu que es una forma de ser i de fer en la qual s’hi sent molt be. Sembla que serà un viatge “desorganitzadament organitzat” saber alló que volen fer però no sabent ni quan ni com. Aixó es el que ens manifesta el Jordi Martí desprès d’escoltar la llarga entrevista. La Patrícia ens confirma que tenen el primer bitllet d’anada i a partir d’allà estan obertes a tot, vivint el dia a dia i també la improvisació del que passarà. 


Marxen els dia 20 d’abril i la intenció es de viatjar durant dos anys però la protagonista creu que tot plegat s’allargarà una mica més. Tambè comenta que porta un pressupost i s’han hagut d’estalviar molts dinars perquè res es gratis. Han hagut de reduir moltes despeses i fer sacrificis. Calcula uns quinze mil euros que son els que ella té estalviats. Si durant el viatge s’han de posar a treballa ho faran.

Per acabar la Susana ens explica les dues activitats que té organitzades Talent Femení.


El 6 d’abril al Vinseum de Vilafranca del Penedès amb un tema d’emprenedoria


I el 23 d’abril tindrem parada a la Rambla de Vilanova amb les escriptores de Talent Femení que signaran els seus llibres. En total seran 5 les escriptores i un llibre solidari justament sobre la Índia de la Queta Domènech, la vice presidenta de Talent Femení.

Per acabar la Patrícia ens recorda la seva pàgina web www.abordodelmundo.com des d’on les podrem seguir. 


També vol agrair a la Rosa Gubianes a la Cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vilanova i La Geltrú, tot el suport que ha rebut i també del cos dels Mossos.

Molta sort i us seguirem ¡

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr