3 de març del 2017

MARIA CARMEN VILA, LA CONVIDADA AL PROGRAMA "A COR OBERT" DE LA SUSANA VILLAGRASA, A CANAL BLAU



Desprès del fantàstic Carnaval de Vilanova,  la Presidenta de “Talent Femení” la Susana Villagrasa ens diu que s’ha de tornar a la normalitat de nou. Avui ha tornat a posar en marxa l’entrevista mensual al programa al Canal Blau, titulat “A Cor Obert”, coincidint amb els primer dies del mes de març i molt a prop de la primavera.


L’espai és conduït per Jordi Martí, dins de l’apartat “Tema del dia” i a la sessió d’emprenedoria al Canal Blau de Vilanova i La Geltrú.


Avui el programa es dedica a una noia molt especial. Ella es de Sitges i es diu Maria Carme Vila, graduada en arts marcials i responsable mundial del departament de Defensa Personal Femenina de la Federació Mundial de Nihon Tai-Jitsu. 


Maria del Carmen Vila és també cinturó negre 4t Dan de NIhon Tai-Jitsu; cinturó negre 4t Dan de Ju-Jitsu; cinturó negre 3r Dan de Kobudo Tanbo-Jutsu; cinturó negre 2n Dan de Karate, i cinturó negre 1r Dan de Judo.

També es professora de diferents disciplines, escriptora i técnica experta pels temes de violència de gènere. Es una dona amb moltes disciplines i amb moltes conductes.



La Susana dona la benvinguda a la Maria Carmen i aclareix que els noms de les arts marcials son força complicats, cosa que confirma la convidada, manifestant que fins i tot als professors els hi costa de transmetre els noms als seus alumnes.


La Susana vol parlar del que fa la convidada, ja que sap que fa moltes disciplines, molts ensenyaments, moltes classes i a sobre comenta que està molt vinculada amb la violència de gènere i per aixó te escrits dos llibres meravellosos de defensa personal de la persona, especialment en aquests moments de maltractament que s’estan vivint cada dia a la nostra societat.



La Susana li demana d’on surt aquesta idea d’involucrar-se tant en les arts marcials. La convidada, ens diu que les Arts marcials formen part de la seva vida. De petita volia ser ballarina però desprès la va canviar per aquesta altre disciplina, la qual practica des d’ells 10 anys.


Va voler aportar un granet de sorra per tots els temes de violència que estem patint actualment.


“A la vida m’he anat re inventant i el tema d’escriure també forma part de tot plegat i mai m’hagués pensat d’escriure un llibre sobre la defensa personal”. En te dos. El primer es sobre la violència al carrer i el segon sobre la violència domèstica.


Ens diu : Estic satisfeta perquè la tasca que estic fent agrada i arriba perquè puc expressar el que faig.


Dintre de poc faré una presentació del meu segon llibre a Calafell i espero que agradi molt.


Curiosament té com alumnes diferents dones dels cossos policials, però també a diferents tipus de dones corrents i normals que no necessàriament ho necessiten per la seva feina, sinó per seguretat, per tranquil·litat. Les ensenyances no nomes son físiques sinó també psicològiques davant de la defensa personal.


Ens explica el benefici de practicar la defensa personal física i psicològica i que sigui apta per a tothom. Qualsevol dona ha de tenir al seu abast el poder defensar-se, però l’autoprotecció és bàsica.



En el camp mes personal, ens explica records gastronòmics i una infantessa envoltada de molta família a l’Hospitalet. Vaig ser molt feliç però també vaig tenir molta sort. També te molts records a través de la música, en concret l’Alan Parson, tot recordant els dies l’institut, els primers amics, les primeres relacions…


Ens explica també que quan va rebre el cinturó negre, li va marcar la seva vida als 14 anys. Aixó la va empènyer a poder seguir el seu camí en les arts marcials, però el mes emotiu es que aquest cap de setmana la seva filla s’ha examinat i ha aconseguit cinturó negre de tres disciplines diferents.



També es parla del bullying i la Maria Carmen ens diu que ella creu que la solució està en la prevenció a través de campanyes a les escoles i instituts i que sobre tot es denunciïn aquests fets i especialment per la mala praxis de les xarxes socials.


Actualment la Maria Carmen Vila, dona classes a una Escola a Sitges, a Cunit i també per institucions i personals..




El seu Tel. de contacte és el núm. 615 18 18 34 i els llibres es poden comprar directament a la seva editorial Alas o a ella directament i així els podrà entregar dedicats. Els títols son iguals:  “No eres tan débil como creen”

La podeu localitzar a facebook:  Littlesensei MCarmen Vila


Finalment la Susana, vol donar les gràcies per aquesta xerrada tant constructiva i també l’agraïment a Lluis Amarè pel seu obsequi a les convidades que ens obren el seu cor i també l’agraïment a Canal Blau.

El programa es pot escoltar aqui.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr