24 de març de 2017

PROGRAMA "TALENT I +" A RÀDIO VILAFRANCA AMB CARME MORENOAvui ha tingut lloc un nou programa de “Talent i +” a Radio Vilafranca, dins de “Penedès Gamma Extra” conduït per la periodista Silvia Delgado, un programa amb “ulls penedesencs”

“Talent i +” es un programa quinzenal ideat per l’AssociacióTalent Femení que vol aflorar el talent de les dones tant del passat com del present i del futur a càrrec de la Presidenta de l’Associació, Susana Villagrasa  i també de l’escriptora Montse Balada.


La convidada d’avui es la Carme Moreno Palomo, Psicoóloga, coach, escriptora i una dona molt especial, d’un ampli currículum, molt inquieta i que fa moltes coses. Llicenciada en Psicologia, amb vàris post grau, entre d’altres de Direcció Financera, es psicòloga coach  i també te una àmplia experiència en atenció, formació individual i grupal, experiència en càrrecs de Dirección de recursos humans i processos selectius de selección i desenvolupament personal i darrerament autora d’un llibre que es diu “Hola, ¿nos conocemos? pautas para conocerse uno mismo”. Ja ho veieu, es una noia molt especial. També té un gabinet de psicologia i té 9124 seguidors a facebook. @escritoracarmenmoreno


Benvinguda Carme.


La Susana li emana a la Carme que ens expliqui les diferents fases que ha passat per la seva vida, cosa que li ha donat un creixement i un currículum excepcional.


La Carme ens diu que quan comences de molt jove, tens temps, ganes i ets inquieta, es poden fer moltes coses. Jo vaig començar a treballar als 17 anys i ho vaig compaginar amb els estudis de medicina durant dos anys. L’empresa on treballava va anar malament i al plegar vaig haver d’abandonar els estudis, però mai, mai he deixar de preparar-me perquè es bàsic, sigui de l’àmbit que sigui, però sobre tot fer les coses que t’agraden.


Vaig estar molts anys al món professional però la psiquiatria que es el que jo volia fer, no ho volia abandonar. Hem vaig casar molt jove, vaig tenir un fill i quan ell va tenir 15 anys vaig decidir continuar estudiant i vaig començar la carrera de psicologia. Ho vaig fer a la UOC i a distancia i aixó hem permetia compaginar la feina, els estudis i la família.Sempre dic que soc psicòloga de formació, funcionaria de professió i escriptora de vocació.  Tinc moltes vocacions però aquesta es la ultima que he descobert. També m’agrada pintar, restaurar mobles, punt de creu etc. Sempre dic que tinc un gran defecte però alhora també ha estat la meva gran virtut, que es la impaciència.A partir del suggeriment d’una companya meva de la Universitat Rovira i Virgili hem vaig posar a escriure. El llibre està fet en castellà per aconseguir una divulgació més àmplia i tracte sobre l’auto coneixement a través d’uns personatges de la literatura i de la música que expliquen aquestes pautes. El protagonista es un pilot d’avió amb una vida fantàstica però amb moltes mancances i explico que si realment ens coneixem millor, tenim possibilitat d’abordar aquestes mancances.


Però intento donar a entendre que tot i que ens passem la vida preparant-nos per ser algú, estudiant i fent moltes coses, però ens oblidem de nosaltres mateixos i aixó ningú no ens ho explica. Per això desprès hem d’esbrinar com ho hem de fer per tenir mes auto estima, ser mes receptius o tenir mes poder de superació de les adversitats i com tenir mes capacitat de no frustrar-nos, etc.

Durant la meva vida professional he vist molts CV que a priori eren impecables i que havien de funcionar en els seus llocs de treball però desprès això no era així.


El llibre es pot localitzar a través d’Amazon i per Sant Jordi el podreu trobar a la Rambla de Vilanova, a l’estant de Talent Femení.


A continuació es recupera la recomanació de Xavier Ureta per parlar de Maria Raventós i Fatjó.


La Montse Balada ens presenta ara el “talent” de MariaRaventós, de la qual n’ha quedat fascinada i li ha resultat enormement emotiu descobrir els dos talents d’aquesta dona: la seva força de protecció i la seva valentía en una època molt dura i difícil. 


La Maria era molt valenta. Va néixer el 1897 a Sant Sadurní d’Anoia i d’ella deien que era molt viva, molt espavilada, en definitiva que era una dona amb gràcia i que mai es va deixar destruir.


El 1914 juntament amb la seva germana i quan només tenia 17 anys va fundar la primera Escola  professional domèstica a Sant Sadurní per la formació de la dona, d’aquesta manera ella també s’espavilava en la societat que li va tocar viure.Pels volts dels anys 40, va anar a fer un viatge a El Cairo que li va canviar la vida. Va conèixer el que era la màfia, la prostitució, l’abús de nenes joves . Al tornar a Barcelona es va proposar fer alguna cosa per ajudar a les noies que també ho patien aquí i l’any 45 va ser quan va inaugurar l’Escola Taller a Santa eulàlia per la protecció de la dona que encara està operativa. Hi ha un llibre que parla d’ella que es titula “Elfil invisible”


La propera recomanació feta per d’aquí 15 dies.Alejandro José Armengol, es negociant de fruiteries, supermercats i actualment regenta l’estanc de Vilanova i La Geltrú núm. 2


Voldria recomanar a Gueraula de Codines  una dona que tenia l’obsessió de cuidar malalts però des del Bisbat de Barcelona li van prohibir aquestes practiques, però ella va seguir amb el que volia, aprenent de metges fins que va obtenir el permís per practicar la medicina. La seva aventura va començar a Vilafranca del Penedès.

La Susana ens explica per acabar, que Talent Femení té una cita a Vilafranca el 6 d’abril al Vinseum, juntament amb l’Ajuntament deVilafranca. Es farà una taula rodona de dones emprenedores de tota la comarca i presentarem Talent Femení en societat. Serà un acte molt bonic amb mirades de dona.

Qui vulgui venir, al web de l’Ajuntament i de TalentFemení s’hi pot inscriure.

Esteu totes convidades. ¡!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr