10 de març del 2017

"TALENT I +" A RÀDIO VILAFRANCA AMB ESTEFANÍA GARCÍA SUNET



Una setmana més a Ràdio Vilafranca, Susana Villagrasa i Montse Balada, juntament amb la periodista Silvia Delgado, han posar de relleu el "Talent i +" de les dones del nostre territori en un espai molt i molt femení.



Avui ens porten una noia del Baix Penedès que es diu Estefanía García Sunet, una emprenedora molt activa, gerent de l’Empresa Sunet Plagas amb seu a l’Arboç i que des de fa 10 anys tenen un sistema anti plagues per a tot Catalunya. Es mentora de la “Xarxa Emprenedora” de El Vendrell,  ha rebut premis de la UEP Penedès, de la Diputació de Tarragona, i també Empresa Innovadora per la Xarxa i “Millor Jove Iniciativa Empresarial del Penedès”.

Es  una empresa autoritzada per a la realització de Plans de control de lluita integrada i Desratització, Desinsectació i Desinfecció.


La Silvia afegeix que l’Estefanía tot i tants premis, es una persona molt jove i que amb 38 anys ja ha fet molt de recorregut.


La Susana li emana a la convidada que ens expliqui al respecte del seu darrer premi a la innovació.
 
L’Estefania ens diu que com empresa de control de plagues innoven sobre tot en les tecnologies, ja que avui en dia la manera tecnològica de treballar es molt important pels seus clients, tenen una plataforma on els seus clients es poden descarregar-se tota la documentació, tots els informes,  o els Ajuntaments quan tenen un problema amb un carrer, poden enviar un avís directament des de el Google mapes i així ells poder fer una gestió d’immediat. En definitiva poder tenir una resposta immediata envers les plagues.


Tot aixó vol dir estar a la última en tecnologies, treballat amb els informàtics, etc. Ara també s'ha implantat el tema de la legionel·la, llibres de registres, etc. Que anirà també dins del mateix programa.


L’Estefania ens diu que hi ha mes plagues que persones…


També ens explica que s’ha de fer en el cas de tenir plagues, ja que el normal es que la gent et truqui quan ja ho ha provat tot. Una empresa de control de plagues es un servei com els controls de llum, d’aigua, del gas que et venen una vegada a l’any a fer les revisions. L’important son les mesures preventives, veure els graus de les plagues i buscar els tractaments correctius mes adequats. 
 Arreu d’Europa molta gent té implantat aquest servei com si et vinguessin a mirar cada mes el gas o la llum. Si es poses en marxa aixó, hi haurien menys riscos de salut i econòmics.


La Susana ens diu que l’Estefania es una dona molt inquieta. La convidada ens diu que si, que en un món d’homes que es el que ella treballa, la tenen com un referent per les seves inquietuds persones i professionals. Aquest any ha sigut un any de molta feina, de fer pinya dins de l’empresa i son un referent a la comarca.  Ja tenen les ISO europees per qualitat, per aixó alhora de remoure documentació van pensar que calia explicar més i millor qui eren i que feien i per aixó es vàrem presentar al premi.


L’Estefania ens explica molt fàcilment temes que són tècnics però afegeix, que aquesta es precisament  la formula que apliquen al seu negoci per explicar senzilla i còmodament perquè la gent ens entengui el que fan.



L’Estefania es molt jove però alhora té tres fills, per tant mare de família nombrosa. Ens haurà d’explicar la clau de la conciliació ens diu la Silvia Delgado.

 L’Estefania ens diu que a part de que l’empresa es familiar, intenten organitzar la conciliació, donat que a més la seva parella treballa a l’empresa, però amb la resta de companys passa igual i per sort tenim igualtat de gènere. Som els mateixos tècnics, tenim els mateixos sous i busquem l’equilibri de la conciliació perquè si aixó funciona, a la vida es rendeix més i es nota en la productivitat.


Per acabar la Susana li demana a la convidada, una recomanació pel nou empresari que comença.  L’Estefania ens explica que quan van decidir muntar el negoci, tothom els hi deia que no ho fessin i que treballessin per altres. Si els hagués escoltat, no faria 10 anys que treballo amb la meva empresa i que tinc un personal del qual n’estic orgullosa.


Per tant si he de donar un consell, es no escoltar a ningú o al menys no fer el que diguin i desprès lluitar per tirar endavant un projecte i passar per a totes les seves etapes.


També dona recomanacions per aquells aspectes que es poden millorar en una empresa.



La Silvia Delgado ens diu que l’Estefania Garcia de Sunet Plagues es el present i en aquest programa també recollim la mirada del passat. En aquest cas del Cesc Elias que ens va recomana Audrey Hepburn i ara la Montse Balada ens donarà la referència d’aquesta recomanació.


La Montse Balada ens diu que vol iniciar aquest apartat amb la melodia de “Desayuno con diamantes”.


L’Audrey tenia dos talents meravellosos, que encara ens arriben. Un d’ells es que sabia transmetre i el segon la seva humanitat. Tothom sabem d’ella la seva tasca a l’UNICEF.


Però recordem qui era ella. Va nàixer el 4 de maig de 1929 i parlava moltes llengües: anglès, holandes, espanyol, italià i francès.  La seva mare era holandesa i el seu pare belga. El seu nom real era Audrey Kathleen Ruston i tenia una bellesa angelical. Era molt més que sexi, molt desitjada pels homes i també per les dones perquè encara moltes s’hi volen assemblar. Era una heroïna, romàntica i fràgil. Tenia un gran talent i una bellesa molt especial que commovía molt. Tenia una gran capacitat per entrar dins de la vida de les persones, en resum “tenia àngel”.



Va conquistar Humphrey Bogart, a Cary Grand… i a la seva biografia hi ha inacabables títols de pel·lícules a la seva carrera al cinema però la part més humana la va fer al final de la seva vida i finalment voldria dir una frase molt maca que ens va dir Cesc Salas;


Deia


M’agrada la gent que hem fa riure, sincerament crec que riure es la cosa que més m’agrada, cura una multitud de mals i es probablement la cosa més important en una persona. Ni cal dir res mes..


Per acabar, recollir la proposta pel següent programa i per continuar bussejant i descobrint dones fantàstiques.



Xavier Ureta i Buxeda, pedagog i professor de la Universitat Internacional de Catalunya.

 Maria Raventós amb les noies acollides a la Residència



Ens proposta el nom de Maria Raventós i Fatjó, nascuda a Sant Sadurní d’Anoia el 1897  i filla de Manuel Raventós i Domènech, l’hereu de Can Codorniu de l’època.


La seva vida està marcada per la preocupació per la formació de la dona.

Va començar fundant “Espais educatius” a Sant Sadurní on destaca l’Escola Domèstica i Professional. Arreu del territori i juntament amb altres col·laboradores va impulsar diversos centres d’educació per la dona i finalment, desprès de la guerra civil, va fundar l’Escola Taller Santa Eulàlia, per acollir, formar i rehabilitar noies ex presidiàries, prostitutes i mares solteres. Aquest centre, situat a Barcelona encara existeix i segueix treballant en aquest àmbit.

Finalment dona l’enhorabona per donar a conèixer al talent femení que tenim a casa nostra i espera que la seva proposta sigui ben útil.



La Susana Villagrasa, presidenta de Talent Femení aprofita l’últim minut de programa per explicar que 3 representants de Talent Femení viatgen d’immediat a nova York per participar al 61 Congres de les Nacions Unides i alhora en el manifest que porten de la ma del Consell Nacional de les dones catalanes.

Quan tornem us ho explicarem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr