18 de juliol del 2017

NÚRIA BALADA, PRESIDENTA DE L'INSTITUT CATALÀ DE LES DONES VISITA LES SÒCIES DE TALENT FEMENÍ

El proper divendres dia 28 de juliol tindrem l'honor de rebre a la Presidenta de l'Institut Català de les Dones, la Sra. Nuria Balada i a la Directora Executiva Nuria Ramon, que visitaràn les instal·lacions de Talent Femeni a Vilanova i La Geltrú i seran rebudes per les sòcies de Talent Femeni Associació Empresarial Penédes Garraf. 

Posteriorment, al Restaurant la Cucanya la Presidenta del ICD ens explicarà el rumb que pensa seguir a favor de la millora social i econòmica de les Dones.

Núria Balada i Cardona, presidenta de l'Institut Català de les Dones

Nascuda a Barcelona l’any 1978. Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu i Fabra i Màster en Alta Funció Directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Ha treballat en l’àmbit privat com advocada especialista en Dret Societari. Des de l’any 2005 és membre de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Va participar en l’elaboració del Pla de Polítiques de Dones del Govern de la Generalitat 2008-2011. 

Des de l’any 2011 i fins a l’actualitat ha estat directora executiva de l’Institut Català de les Dones i vicepresidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, quan va impulsar el Pla de Polítiques de Dones del Govern de la Generalitat 2012-2015 i el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2012-2015, entre d’altres. També va col·laborar en l’elaboració de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes del 2015.

A nivell polític va militar a la Joventut Nacional de Catalunya i a Convergència Democràtica de Catalunya fins la seva dissolució. Actualment és Presidenta de Partit Demòcrata Català al barri de Gràcia, de Barcelona.

Núria Ramon i Pérez, directora executiva de l'Institut Català de les Dones

Nascuda a Sabadell l’any 1988. Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Integracio social i igualtat d’oportunitats.

Ha estat membre de l’Equip de prevenció de trastorns de la conducta alimentària de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) i directora de la Fundació ACSAR, Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats) fins a l’actualitat.

Ha esta presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya entre els anys 2014-2016, on prèviament va ser Membre del Secretariat referent de les àrees de Gènere, Interculturalitat i Immigració, Salut i Educació. Ha estat coordinadora general de l’entitat Dona – Joves Nacionalistes per a la Igualtat.

Membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya des de l’any 2007, on actualment és responsable de l’Àrea de Polítiques Socials i Igualtat del Comitè Executiu Nacional. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya fins la seva disolució i actualment associada  al Partit Democràta de Catalunya on coordina el Subàmbit d’Igualtat.

El passat 13 de juny, ambdues vàren estar designades pel Govern de la Generalitat com a ^Presidenta i Directora Executiva de l'ICD. 

Què és l'ICD? 
 


L'Institut Català de les Dones és l'organisme del Govern de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament de la Presidència, que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques per a l'equitat de gènere que desenvolupa l'Administració de la Generalitat, a partir de les competències exclusives que atorga l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. 

L'Institut Català de les Dones té les competències que li atorga la Llei 11/1989, de 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dones, modificades per la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista i la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr