1 de juliol de 2017

PROGRAMA "TALENT I +" A RÀDIO I TV. DE VILAFRANCA DEDICAT A L'ESCRIPTORA MONTSERRAT BALADATalent i +

Un espai per fer aflorar el talent en majúscules.

Conduït per Susana Villagrada i Montse Balada, dins del matinal Gamma Extra de la Silvia Delgado.


Ja s'acaben els programes de Radio i TV. Vilafranca i la Susana Villagrasa, Presidenta de Talent Femení comenta, que tot i que està a punt d’acabar el curs, s’està treballant de valent per tancar els II Premis Talent Femení per l’entrada del proper l’hivern i la data està pendent de la convidada d’honor.Mentre tant, tot i la calor i haver-hi molta feina a l’estiu, però per poder tenir contacte amb totes les sòcies s’està preparant una jornada nocturna a prop del mar pel dia 11 de juliol, a les 20'00h. a la Platja de la República de Vilanova. 

Serà una trobada amb totes les sòcies vestides de blanc i cadascuna portarà menjar i amb moltes ganes d’explorar la feminitat i participar amb un cercle de dones. Hi haurà musicoterapia de la mà de Mercé Mateo, que es una gran especialista amb coaching i música, amb sons acústics molt bonics. Tot arran de mar. Serà una nit molt especial per acomiadar-nos fins el setembre, on començarem amb les piles molt ben carregades i amb moltes ganes de fer coses.Avui no s’ha portat cap convidada i ens diu la Susana que vol fer una petita “trampa” amb la Montserrat Balada Herrera, la co-presentadora del programa Talent i +.La Susana ens comenta que la Montse es una dona amb molt de talent, que fa moltes coses, amb molts projectes en marxa, que es escriptora infantil i que transmet molta pau, amb un somriure natural que li surt de l’interior, però a part sempre té bones paraules, bons sentiments. Es una persona especial que ho demostra en els seus contes que tant estimen les criatures i aixó es nota quan la veuen pel carrer, perquè l’abracen i se l’estimen.A més a més, actualment està fent un curs per ser actriu i precisament demà cantarà amb l’Angela Soler a Barcelona. La Montse Balada es una artista ! segueix dient la Susana Villagrasa.Ara intervé la Montse la qual manifesta que no està estudiant per actriu, però si que cursa coneixements per escriure guions cinematogràfics que li agraden molt. També es “musa” de fotògrafs i arrel d’aixó té fotos molt boniques.


La Susana li pregunta com va sorgir la idea de ser escriptora. Ens diu la Montse que sempre ha necessitat expressar el que sentia i escrivia. Que ha escrit sempre. Ens segueix dient la Montse que tenir sensibilitat per escriure hi ha molta gent que la té, però editar ja es una altre cosa. 
 Alguns dels contes publicats per Montserrat Balada 


Una bona amiga li va donar dos consells. Guanyar un premi per donar-se a conèixer i l’altre  autoeditar-se. Per aixó es va llençar a fer el primer conte “La gran aventura del Jordi” que va tenir molt d’èxit. Paral·lelament va guanyar un premi al qual s’havia presentat. D’aixó ja fa uns 12 anys i a partir d’aquí tot ja va ser una aventura amb dos llibres infantils escrits per any.   


També li agrada escriure obres de teatre, poesia, etc. Explica que la canta- autora Àngela Soler ha versionat un dels seus poemes.Als contes, la Montse alhora sovint fa tàndem amb la il·lustradora vilafranquina Eva Sans, on sobre tot s’han fet versions de diverses festes catalanes.

El conte es una cosa meravellosa ens diu la Montse Balada.La Silvia Delgado , la conductora del programa Gamma Extra ens diu que la Montse Balada ha estat durant tota la temporada del programa Talent i +, acompanyant a les entrevistades, bussejant també en la historia per explicar-nos sovint el talent de les diferents recomanacions que ens han fet i avui l’hem conegut una mica més a ella.El Hi for She d’avui serà diferent. Durant tots els programes a tots els homes que se’ls hi ha demanat que ens recomanessin el nom d’una dona per fer-la visible, tots han acceptat el repte. Per aixó volen parlar dels homes que ens acompanyat i de les seves recomanacions.


Josep Alsina, director de Radio TV Vilafranca el qual ens va obrir les portes de la ràdio i TV a Talent Femení. Ell ens va recomanar a la cantant Billie Holliday, nascuda el 1915.


Desprès Ferran Trillas, Regidor d’Esport de l’Ajuntament del Vendrell. Ens va recomanar a la gran mestre de Mestres, a la Marta Mata. Xavi Ramiro, President de l’Associació d’Il·lustradors de Catalunya, ens va recomanar a la Lola Anglada. (1896) il.lustradora i escriptora.


Cesc Salas, Director d’un Centre d’Acollida juvenil i fotògraf. Autor del projecte “Retrats Barcelona”. Ell ens va portat l'actriu l’Audrey Hepburn. (1929)Xavier Ureta, Pedagog i doctor en Ciències de l'Educació, ens va recomanar a la Maria Raventós, (1897) emprenedora i protectora de les joves de l’època.

Alejandro José Armengol, empresari, ens va portar a la Gueraula de Codines, una dona que curava contra tots els pronòstics l’any 1275.Enric Calpena, periodista, escriptor, historiador, presentador, etc. I ens va recomanar a la Irene Polo, (1909) periodista, publicista i representant teatreal.El Xavi Borrell, Comissaria de novel·la Negra de Cubelles ens va portar a la Maria Antonia Olivé (1946)una dona que va lluitar per obtenir la igualtat femenina.

Aquí s'acaba aquest complert i extens programa. Fins la propera !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr