4 de maig del 2017

PROGRAMA "TALENT I +" A RADIO VILAFRANCA AMB MONTSE COLLUna vegada mes ha tornat “Talent i +” a l’espai de Gamma Extra, el magazine dels matins de Ràdio Vilafranca que ens apropa l’actualitat vilafranquina i comarcal amb la Sílvia Delgado. 


“Talent i +” es una secció conduïda per Susana Villagrasa presidenta de Talent Femení i per l’escriptora Montse Balada, que com cada 15 dies, intenta explicar el talent, l’empenta, l’energia, i els multituds de projectes de les dones properes.

El programa s’ha iniciat amb una recomanació de la Susana la qual ens convidarà a participar en un acte properament.


La Susana ens anuncia una Jornada formativa pel dissabte 20 de maig amb el títol “Desperta els teus talents” que organitza per primera vegada l’Associació “Talent Femení” a l’Espai Gastronòmic Coolinary de Sant Pere de Ribes, un espai nou que desprès en parlarem amb la seva Directora ja que la tenim a l’estudi.

La jornada començarà amb un "Taller de defensa personal" a càrrec de la Maria Carme Vila, desprès la Lidia Rodríguez ens donarà una xerrada amb el títol “Cuida els que cuidem”, desprès la Carme Moreno ens explicarà que "Conèixer-nos, es començar pel principi" amb la Nuria Nicolau descobrirem els colors que més ens afavoreixen, amb  l’Andrea Collado el tema “Vols aprofitar Internet pel teu negoci?” o amb la M.Angeles Berenguer el tema serà “Empodera't des del teu inconscient i dona la benvinguda als éxits laborals des de l'excel.lència. Cal dir que només es pagarà l’esmorzar i el dinar, amb un import de 25€ si et sòcia i 30€ si no ho ets. I es farà a diferents espais. Per apuntar-se es pot fer a través del nostre web Talent Femení  o al tel. 686 37 85 86 i tractarem de despertar els talents femenins que tenim totes a la nostra comarca, per aixó us esperem a tothom.

La Silvia ens comenta que serà una manera molt original de despertar aquests talents femenins, ja que no seran les típiques conferències ni els típics temes.


Tot seguit la Montse Balada ens donarà la referència d’Irene Polo Roig que ens va proposar a l’últim programa l’Enric Calpena Ollé.

Irene Polo es coneguda com la periodista més brillant del temps de la república. Va néixer a Barcelona l’any 1909. Es diu i s’afirma que era una dona avançada per la seva època. 

Havia de treballar per mantenir la seva mare que havia enviudat i les seves dues germanes petites, però aixó no va ser impediment perquè a les seves hores lliures es formés com a autodidacte, per aixó quan encara no tenia 20 anys, ja escrivia a la premsa i ho compaginava amb altres treballs com el de portar la publicitat d’una productora cinematogràfica i també va començar a escriure sobre moda però no li agradava gaire i se’n reia de la moral de l’època. Ella volia una altre mena de periodisme que en aquella àpoca estava reservat pel mon masculí. 


Era activa, reivindicativa, revolucionaria i una de les primeres dones que va exercir com a periodista a la premsa catalana.  Al 1930 es va iniciar a la revista Imatges i més tard s’incorpora als diaris l’Opinió, l’Instant, Rambla i Última hora. Va idear un tipus de reportatges breus i directes.
L’anomenaven “l’interviu sobtat” perquè representava una innovació en el periodisme de la època. Va ser enviada especial. 


Va informar sobre el judici de Companys, les vagues revolucionàries dels miners de Súria entre d’altres.

Irene Polo Roig era una persona culta i com ja s’ha dit, autodidacte. Sabia anglès i francès perfectament i escrivia sobre els grans pensadors de l’època. El febrer del 1936 va publicar el seu darrer article i llavors ja era una de les professionals mes reconegudes del país. Aquell any acompanya a l’actiu Margarida Xirgu i quan es dissolt la seva companyia l’any 1939, la Irene, que finalitzada la guerra civil no podia tornar a Barcelona, es va quedar exiliada a Buenos aires i allà va treballar com a productora de les editorials Losada i Sopena, en definitiva una dona emprenedora.
No poder tornar a casa la va deixar destrossada anímicament i el 3 d’abril del 1942, als 32 anys es va treure la vida. Però cal que ens quedem amb el seu talent. 
Finalment dir que era realment una dona progressista i es una fita que totes ens hauríem de posar i no oblidar mai; progrés interior i exterior.

Tot seguit la Silvia ens comenta que ens explicarà el Coolinary a través de la seva directora i convidada d’avui la Montse Coll. 

La Susana ens diu que la Montse es una dona emprenedora al 100% i acaba d’obrir un espai de 6000m2 a Sant Pere de Ribes Coolinary food & fun market i ens agradaria que ho expliques ella mateixa. 

Es una noia molt jove que ha fet una gran aposta al sector gastronòmic i que està tenint molt d'éxit.
 
La Montse ens explica que el Culinari té 3 anys d’estudi i la posta en marxa té just un mes de vida i que estan molt contents de l’acollida que ham tingut de la comarca i arreu de Catalunya. 

Ens diu que es un espai on poden venir a comprar, a menjar, a degustar, etc a més de ser un espai on poder comprar producte de tot tipus amb una representació molt àmplia de tota la gastronomia catalana i d’altres orígens mundials des de carns, peixos, fruites i verdures que es poden comprar o menjar allà mateix. També hi ha espectacles, celebracions de tot tipus, en definitiva es un espai multidisciplinari on també qualsevol empresa pot presentar els seus productes i poder arribar a molta mes gent.
La Susana ens explica que la Montse Coll be d’una família de supermercats i alimentació com es Can Torreta.

La Montse per finalitzar ens anima a anar a gaudir d’aquell espai meravellós que tenen on hi trobarem una representació de grans professionals que formen el món culinari  amb 20 empreses diferents que ofereixen el millor cada dia, tant per passar-hi una estona com per estar-s’hi tot el dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr