30 de juliol del 2017

VISITA DE LA PRESIDENTA DE L'INSTITUT CATALÀ DE LES DONES A TALENT FEMENÍ

El passat divendres dia 28, Talent Femení Associació Empresarial, va tenir la satisfacció de rebre la visita de la nova Presidenta de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Núria Balada, acompanyada de la Sra. Núria Ramon, Directora Executiva de l’ICD.


L’acte va tenir dues parts. La primera va ser un dinar al Restaurant La Cucanya de Vilanova i La Geltrú, amb més de 30 empresàries i directives, les quals van tenir l’oportunitat d’exposar les seves inquietuds a la Presidenta i a la Directora Executiva de l’ICD.

L’acte es va iniciar amb un parlament de la Sra. Susana Villagrasa, Presidenta de Talent Femení, Associació Empresarial, la qual va explicar que, som una associació de dones emprenedores, empresàries i professionals, sense afany de lucre, que es va constituir amb la finalitat  d’esdevenir una xarxa de contacte i de suport mutu, per permetre millorar i assolir amb èxit els reptes que la vida presenta al sexe femení.


Talent Femení té com a propòsit assessorar i desenvolupar la capacitat d'iniciativa de les dones a l'empresa i la societat en general.
Talent Femení vol ser un punt de trobada de dones amb inquietuds i aptituds que puguin posar en comú talent i capital humà, per assolir els seus somnis i objectius empresarials.

  • -         Va comentar que Talent Femení centre la seva activitat en el territori de les comarques catalanes de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, i el Garraf i a la capital, Vilanova i La Geltrú es on hi ha la seu.

  • -         La Susana va aprofitar el moment per explicar la gran quantitat d’actes que s’han portar a terme darrerament, amb una destacada participació.

  • -         Va fer énfasis i agraïment per haver propiciat l’anada a la ONU i trobar-se amb altres dones amb situacions diverses i poder-les debatir.



Tot seguit la Presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Sra. Núria Balada, va explicar que aquest acte era un dels primers que assitia arrel de ser anomenada recentment. Tot i aixó i que com que ja portava més de 7 anys treballant a l’ICD, tenia constància de primera mà de les nombroses inquietuds de les dones catalanes.


  • -         Ens va exposar que l’ICD segueix treballant per aconseguir la igualtat de les dones.

  • -         També la creació d’un Cercador d’Expertes, per a poder donar més visibilitat a les dones i a la seva tasca a la societat.

  • -         Que se seguirà lluitant contra la violència masclista.

  • -         Que la xarxa de tots els municipis de Catalunya és la base de les polítiques en favor de la igualtat de gènere"

  • -         Va explicar que s’ha creat l'Observatori de la Igualtat de Gènere per contribuir al coneixement de la situació de les dones i millorar-ne les polítiques públiques.


Desprès de dinar, la Srta. Queta Domènech, Vice Presidenta de Talent Femení, va agrair la visita de la Presidenta i la Directora Executiva i va convidar a les assistents a exposar les seves inquietuds.

Les directives i empresàries van iniciar vàris torns de consultes i exposicions les quals varen rebre àmplies respostes per part de la Sra. Balada. Entre d’altres es varen tocar els temes:

-         Dones empresàries o executives autònomes.


  • -         Un dels compromisos adquirits es el d’anar a “trucar les portes” dels altres Departaments de la Generalitat per tal de poder treballar conjuntament en benefici de la igualtat en tots els sentits, però també que s’ha de crear un esforç entre tots, tant per exemple escriptors com consumidors per evitar caure amb els típics estereotips com per exemple que els herois sempre son els nens i no les nenes. El que s’ha d’aconseguir es canviar mentalitats, cosa gens fàcil.


  • -         També cal controlar la publicitat sexista i cal denunciar-la ja que la Generalitat té capacitat sancionadora en aquests casos. La Llei d’Igualtat es per aixó, entre d’altres coses. L’important no es la sanció sinó anar a la base perquè qui tingui poder de decisió, tingui molt present  el tipus de missatge a transmetre.


  • -         Qualsevol persona es pot dirigir a l’Institut Català de les Dones denunciant qualsevol campanya publicitària o missatge que vagi a la societat i que inclogui contingut sexista, sigui d’empreses o institucions.

  • -         També es va parlar del tema dels permisos maternals i paternals, el tema de les persones amb horaris reduïts i cotitzacions més baixes i més temes que es van anar debaten.




Desprès del dinar, es van imposar a cadascuna de les responsables de l’ICD el pin de l’Associació com agraïment a la seva assistència.


Un cop acabat el dinar i davant del marc incomparable i magnífic de la Cucanya, hi va haver una foto de família amb totes les assistents.


Posteriorment la Sra. Núria Balada i la Sra. Núria Ramon, van assistir a una reunió privada amb la Junta de Talent Femení al TOC a Vilanova on es van acabar de tancar diferents possibilitat de col·laboració.

Des d’aquestes ralles volem agrair a les dues directives de l’ICD, que ens fessin una de les primeres visites desprès d’obtenir el seu càrrec i també la magnífica disposició i predisposició cap a Talent Femení per fer-se ressó de les reivindicacions de l’Associació, que de ben segur aniran encaminades a un bon enteniment en benefici de tot el col·lectiu i a defensar la capacitat d’iniciativa de les dones d’empresa i de la societat en general.












També agrair el col·lectiu de sòcies assistents al dinar.


Núria Balada i Cardona, presidenta de l'Institut Català de les Dones
Nascuda a Barcelona l’any 1978. Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu i Fabra i Màster en Alta Funció Directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
Ha treballat en l’àmbit privat com advocada especialista en Dret Societari. Des de l’any 2005 és membre de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.
Va participar en l’elaboració del Pla de Polítiques de Dones del Govern de la Generalitat 2008-2011. Des de l’any 2011 i fins a l’actualitat ha estat directora executiva de l’Institut Català de les Dones i vicepresidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, quan va impulsar el Pla de Polítiques de Dones del Govern de la Generalitat 2012-2015 i el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2012-2015, entre d’altres. També va col·laborar en l’elaboració de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes del 2015.
A nivell polític va militar a la Joventut Nacional de Catalunya i a Convergència Democràtica de Catalunya fins la seva dissolució. Actualment és Presidenta de Partit Demòcrata Català al barri de Gràcia, de Barcelona.


Núria Ramon i Pérez, directora executiva de l'Institut Català de les Dones
Nascuda a Sabadell l’any 1988. Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Integració social i igualtat d’oportunitats.
Ha estat membre de l’Equip de prevenció de trastorns de la conducta alimentària de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) i directora de la Fundació ACSAR, Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats) fins a l’actualitat
Ha esta presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya entre els anys 2014-2016, on prèviament va ser Membre del Secretariat referent de les àrees de Gènere, Interculturalitat i Immigració, Salut i Educació. Ha estat coordinadora general de l’entitat Dona – Joves Nacionalistes per a la Igualtat.
Membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya des de l’any 2007, on actualment és responsable de l’Àrea de Polítiques Socials i Igualtat del Comitè Executiu Nacional. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya fins la seva dissolució i actualment associada  al Partit Demòcrata de Catalunya on coordina el Subàmbit d’Igualtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr