7 d’abril del 2017

PRESENTACIÓ DE "TALENT FEMENÍ" A VILAFRANCA DEL PENEDÈS


Introducció


Ahir va tenir lloc un magnífic acte de presentació en societat de “Talent Femení” a Vilafranca del Penedès.



Vinseum


El lloc escollit va ser l’incomparable marc de l’històric Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i el referent dels  museus del vi, on es pot descobrir i gaudir dialogant amb el patrimoni. 


El majestuós Palau Reial va ser desprès la seu del Museu de Vilafranca -Museu del Vi fins a l’any 2006 en que es va iniciar l’actual reforma i es va convertir en l’actual Vinseum.


És un museu que té dos eixos complementaris: el vi i el Penedès. El primer imprimeix una orientació temàtica i situa el Museu en un marc territorial: un museu sobre les cultures del vi de Catalunya vistes des del Penedès. El segon s’inspira en la vocació del Museu de ser un servei cultural accessible i plural.

El Vinseum està situat al centre de la vila; el visitant el descobreix amb una breu passejada pel centre històric, un entorn de ressons medievals configurat per places,  palaus i esglésies,  l'empremta que va deixar el majestuós gòtic català a Vilafranca.



Acte de presentació


La periodista de RTVVilafranca, Caterina Tallón, va ser qui va fer la conducció de l’acte el qual es va iniciar amb la presentació del Sr. Xavier Fornós, Director del Vinseum, que va encoratjar la iniciativa de l’acte i alhora va agrair a Talent Femení, el haver confiat i escollit el marc del Vinseum per aquest acte.


Tot seguir la Susana Villagrasa, Presidenta de l’Associació Talent Femení Penedès-Garraf, va fer la presentació de l’Associació, remarcant els projectes més importants  que s’han de portar a terme i oferint l’Associació a totes les dones interessades, ja que els avantatges son molt importants.



Taula rodona



A continuació es va obrir la taula rodona, composada per quatre empresàries les quals ens van aportar les seves experiències en cadascun dels àmbits de negoci.
El tema era "Dona empoderada=èxit"
 

Va iniciar el parlament la Sra. Anna Casanova de l’Empresa “Bienestar Sènior” i ens va explicar breument com van ser els seus inicis, les lluites i el seu important creixement exterior, ja que d’una petita botiga situada inicialment a Sant Sadurní d’Anoia ara en tenen arreu d’Espanya, Canàries i Portugal.


Tot seguit va parlar la Sra. Noemí Martínez, propietària de la joieria “Opera Joies”  i ens va comentar el pas important de deixar el món docent pel creatiu de la joieria, la qual vincula el seu nom “opera” amb la música ja que alhora es cantant. Va acabar amb una preciosa cita de MarieCurie.


A continuació ens va aportar la seva experiència la Sra. Judith Rojano, propietària de l’empresa Aktualinteriorisme que va comentar les dificultats de ser empresària i mare, però que amb esforç, sense por i amb ganes de tirar endavant es pot aconseguir el que es vulgui. Ella va començar en una botiga de mobles i poc a poc va anar lluitant pel seu somni.


Desprès ens va aportar les seves experiències la Sra. Queta Domènech, Presidenta del Grup Vallformosa i de la Fundació “Gotims d’Esperança” a més de ser la Vice-Presidenta de Talent Femení entre d’altres càrrecs.

La Queta ens va explicar la seva historia més íntima i personal i com li va canviar la vida la mort del seu marit que a més, era company de feina i pare dels seus fills. Va comentar com va passar de l’enfonsament a tornar a emprendre projectes i tirar endavant. Vallformosa es pionera en moltes coses gràcies al seu esforç, entre d’altres a la conciliació familiar dels seus treballadors, a la creació de molts actes a benefici de les persones que pateixen càncer, al sopar solitari que anualment se celebra i un llarg etcètera. En definitiva una dona valenta que va saber superar les enormes dificultats i que ara es un important referent a la societat i per totes les dones.

Cloenda


Desprès es va obrir un torn de preguntes per complementar les experiències i tot seguit va cloure l’acte la Sra. Meritxell Montserrat, Regidora d’ensenyament i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca, la qual es va posar a disposició de totes les persones que vulguin tirar endavant qualsevol negoci perquè l’Ajuntament de Vilafranca estarà al seu costat per assessorar-les i també va desitjar molta sort a l’Associació i va donar molts ànims perquè ningú tingues por de portar endavant qualsevol iniciativa.


Visita al Vinseum “Amb ulls de dona”


Tres grans empresàries penedesenques ens van apropar a la historia del Vinseum.


La primera d’elles, la Sra. Mireia Juvé de Caves Pere Ventura de Sant Sadurní ens va transportar als avantpassats de la família Ventura, a través de les peces del Vinseum i de la importància que tenien en els inicis del vi i del cava.


Desprès la Sra. Montserrat Mascaró de Caves Mascaró de Vilafranca ens va explicar com es feia el vi, amb la maquinària que ara ens sembla rudimentària i impossible però que llavors tenia una gran importància perquè tot i les mancances que tenien, feien grans vins i exportaven a molts països.


Per acabar la Sra. Silvia Velencoso de Caves Nadal i des de la zona de col·leccionisme del Vinseum,  va destacar les diferents copes de vins i caves i de d’importància de les decoracions i sobre tot de ser diferents alhora de fer les coses. Des de Caves Nadal Han intentat  organitzar infinitat d’actes que marquin una diferencia al sector, entre d’altres han creat “Amics Nadal” i ens va convidar a totes i a tots a ser-hi per gaudir de moments especials.


Final de l’acte

L’acte va finalitzar al pati del Vinseum amb una copa de cava i uns dolços, gentilesa de Caves Vallformosa i Granier respectivament, a qui els hi agraïm molt sincerament la seva col.laboració.


Agraïment

Per acabar, volem agrair a totes les persones assistents el seu esforç ja que sabem que venien de diferents indrets del territori i també als mitjans de comunicació que ens varen acompanyar, com les autoritats i especialment les ponents i sobre tot les empresàries vitivinícoles que ens van aportar una visió molt directe de la seva implicació a cadascun dels seus negocis.


Moltes gràcies a totes i a tots ¡!

Fotos de Susana Villagrasa, Maria Rosa Ferré, Merce Mateu i Paquita


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

siguenos en facebook siguenos en Twitter sígueme en Instagram sígueme en Flickr